fredag 7 augusti 2009

Tunnbrödsbak


Nu kommer äntligen ett nytt inlägg då inskolning på förskolan upptar vår tid på förmiddagen och eftermiddagen ägnas åt sol och bad nu när äntligen solen har kommit tillbaka. Men igår stod också tunnbrödbak på schemat. Hos Calles mormor och morfar var familjen samlad igår för att baka tunnbröd i deras vedugn. Förberedelserna började tidigt men vi dök upp mitt i bakningen och fick vara med om allt det roliga.



När vi var så många som hjälptes åt tog baket endast några timmar och vi hann aldrig att tröttna som den äldregenerationen gissat på;-) Att baka på detta sätt var i stället en jätte rolig upplevelse och framförallt så blev det SUPER gott.

Polen som endast ligger 20 m från ugnen användes också flitigt då ugns värmen och utomhustemperaturen gjorde att ett dopp behövdes ganska ofta;-)


Nu ligger vår del av tunnbröden fint förpackande i brunt inslagningspapper. Mörkt, torrt och med etikett, kanske blir det en bra gåbortpresent. Krusbärsmarmeladen som kokades häromdagen passade helt perfekt på brödet, även det blev SUPER gott.

I morgon är det lördag och ingen inskolning, skönt då tar vi sovmorgon och njuter av de sista två dagarna innan vardagen har kommit ifatt även oss.

1 kommentar:

  1. Hej där! Vilka härliga bilder och härlig blogg!!!
    ha en skön helg
    Kram Lotta

    SvaraRadera