torsdag 3 september 2009

Äppelkaks mys


Idag hoppade vi sandlådan och utelek tillsammans med grannbarnen och hade mys inne med äppelkaksbak. Ute ösregnade det och den enkla äppelkakan bakades tillsammans. En hel påse med goda fina äpplen hade mamma med sig i veckan.

En enkel, snabb och god äppelkaka med ett mycket bra moment för små busungar. Att vända alla äppelbitar i socker och kanel var både roligt och gott tyckte Ebbe;-) Bakningen gick jätte bra tills detta moment skulle ske... Kanelen var slut!! Var bara att ta på regnkläder och stövlar och bege sig till ICA. Men annars gick allt enligt planerna!!



Äppelkaka

4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.


Självklart blev det mys i soffan med nybakad kaka och mjölk!! Vardagslyx att hinna baka tillsammans på vardagarna efter skola, förskola och allt annat som måste göras.

Nu har den lilla bagaren gått och lagt sig så då är det bäst att städa upp lite innan böckerna kallar. Tar en liten bloggpaus då det både är skola och jobb på JC som gäller de närmaste dagarna.

Trevlig helg!!

Kram Moa

2 kommentarer:

  1. Kul bilder med lille Ebbe, det ser gott ut!
    Kisa calling!

    SvaraRadera
  2. Mmm, vad gott!! Hittade din blogg nyss, och jag tycker den verkar jättemysig! Titta gärna in hos mej, jag är bara 12 år men jag har i alla fall samma namn som du! Haha ;)
    Ha det bra! /Moa

    SvaraRadera