onsdag 1 juli 2009

Sommar i blåvik



Oj vilken underbar dag vi har haft idag. Tidigt i morse när det fortfarande var blött i gräset efter nattens härliga regn satte vi oss i bilen till goda vänner och blåvik. Dagen har sedan tillbringats på Sommen med hjälp av båt.






När vi väl var framme vid klipporna trivdes Ebbe hur bra som helst men båtresan vår tyvärr inget nöje då vi hade en helt hysterisk liten pojke med oss. Tur att vi fick chansen att öva idag vi som ska ut och segla om några veckor;-)



Den trogna anden som var både Ebbes och Selmas favvo för dagen fick självklart de sista brödbitarna. Sol och bad med blixtar och knallar runt om oss gjorde dagen extra mysig även om jag var lite rädd just då. Men killarna hade rätt och ovädret gick jämter oss.






När den från början så trogna solen gav vika bestämde vi oss för en utflykt till Tranås, med båt så klart. Det var jätte mysigt att korsa Sommen med åska runt om och en lite kille i knät som faktiskt slapnade av efter en stund. Kanalen var en favorit med golfbana, båtvarv och dessa fina gamla båthus. Söta Carl börjar bli stor nu till Ebbes stora glädje!!






Endast en vagn var med men vad gör det när små pojkarna redan är polare och gärna delar;-) Trots kort bilväg till Tranås var det för mig en ny liten stad att strosa runt i och oj vad mysigt det var. Massor av gamla fina hus och mysiga små inrednings butiker. Var väl värt ett besök!! När solen åter visade sig var det dax för pizza på bryggan och då ville ju självklart också Selma vara med.

Tack Erik, Karin och Carl för en super mysig dagsutflykt i sommar varma och vackra östergötland, eller småland är det väl??!!

Kram Moa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar