




Äppelkaka
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.


Trevlig helg!!
Kram Moa
Kul bilder med lille Ebbe, det ser gott ut!
SvaraRaderaKisa calling!
Mmm, vad gott!! Hittade din blogg nyss, och jag tycker den verkar jättemysig! Titta gärna in hos mej, jag är bara 12 år men jag har i alla fall samma namn som du! Haha ;)
SvaraRaderaHa det bra! /Moa