skip to main |
skip to sidebar
Blåbärsbröd

Ikväll kommer ett tips på super gott fruktbröd som är enkelt gott och räcker länge. Har sedan tidigare testat att tillsätta lite olika saker utöver grundreceptet och fastade då för torkade aprikoser och valnötter. Men igår åkte även några deciliter nyplockade blåbär ner i degen och oj vad gott det blev. Alla ingredienser är bara att bland och sedan hälla ut det i två sockerkaksformar. Går faktiskt inte att misslyckas, det skulle vara om man råkar glömma det i ugnen;-) Men trots få moment innan ugnen rekommenderar jag inte att baka bröd och steka pannkakor tillsammans med en hungrig 1.5 åring;-) Blåbärsbröd6 dl grahamsmjöl4 dl rågmjöl4 dl vetemjöl8 dl filmjölk2 dl sirap4 tsk bikarbonat4-5 dl rivna morötter ca 15 valnötterca 15 torkade aprikoserca 3 dl blåbär Blanda allt och häll i smorda formar. Grädda i mitten av ugnen i 1.5-2 timmar i 175 grader.Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar